marți, 1 mai 2012

Ciocolata de casa alba (marmorata)


Exista mereu o contradictie intre ceea ce este nesanatos (zaharul) si ceea ce este delicios: ciocolata. Si mai ales cea de casa unde stii exact ca ingredientele folosite sunt cele mai gustoase si cat de cat cele mai sanatoase. Astfel ca in aceasta reteta am incercat sa pacalesc zaharul, respectiv sa adaug mai putin zahar si mai multa apa si lapte praf. Ideea era sa folosesc cat mai putin zahar, dar sa pastrez gustul. Asta pana cand o sa gasesc un inlocuitor al zaharului care sa aiba consistenta si gustul cat mai apropiat.
Asa incat am pus asa:
440 grame zahar, 160 ml apa, 10 ml esenta de rom, 150 grame unt, 100 grame merisoare uscate, 70 grame fistic, 40 grame nuci macadamia si 510 grame lapte praf.

Mod de pregatire:
Intr-un vas se pune la fiert, la foc potrivit, zaharul si apa care se lasa pana cand da in clocot. Se ia de pe foc, dupa care se adauga esenta de rom si untul la temperatura camerei. Amestecati rapid compozitia cu o lingura lemn ca sa nu se formeze cocoloase pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Apoi se adauga laptele praf cate un pic si se amesteca rapid ca sa nu se intareasca. La final se adauga merisoarele, fisticul si nucile.
Trebuie sa aveti pregatita o tava cu folie peste care turnati compozitia mai sus "creata" care se intinde uniform pe toata suprafata tavii.
Se lasa la frigider cam 4-5 ore dupa care se taie in diferite forme.
CulinariaDaciana
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri