duminică, 6 mai 2012

Perle de branza de vaca cu sflecla



De azi voi incepe si rubrica "Stiati ca..." Pai...? Sa ne mai si culturalizam. Daca tot gatim, sa stim si ce punem pe farfurie. Vedeta de azi este: sfecla, despre care, poate stiati sau poate nu, ca isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de pregatire. Contine si acid folic care este necesar in alimentatia gravidelor, scazand riscul aparitiei malformatiilor congenitale. De asemenea este un agent anticancerigen foarte puternic. Si vestea buna este ca are si putine calorii: 100 de grame de sfecla fiarta are 37 calorii.

Sa ne punem pe treaba atunci: o sfecla rosie medie, se curata de coaja (va recomand sa purtati manusi si sa "camuflati" zona de lucru pentru ca se coloreaza totul in jur), se taie in patru bucati si se pune intr-o catricioara la fiert pana cand intra usor furculita in ea. Se taie apoi felii si se serveste cu branza de vaca, eu am folosit Cottage Cheese, fine si usoare. Simplu si rapid.
Se poate servi si razuita marunt si cu paine de toast prajita.
 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri