duminică, 20 ianuarie 2013

Sandwich cu sos pesto si germeni de praz


Un mic dejun delicios cu ingrediente alese si cel putin interesante intr-un sandwich cu paine integrala cu ierburi, cu sos pesto, crema branza Almette, pancetta si germeni de praz. O cafea cu lapte si sucul proaspat de portocale nelipsit si poti incepe o zi cu zambetul pe buze, savurand un sandwich autentic, bogat si satios. Poti adauga ingrediente dupa bunul plac, iar timpul de pregatire este foarte scurt.

Stiati ca ... Semintele de dovleac au rolul de a ingrosa mancarea si de a ii da o aroma de nuci sau alune.
In majoritatea tarilor europene dovleacul este vegetala populara, dar este crescut in special pentru ulei. Uleiul provenit din semintele de dovleac este folosit in salate cu frunze de salata, usturoi pisat, otet si sare si pentru a aromatiza diverse mancaruri. Exista variante de salate care contin carne de vita fiarta, fasole, cartofi, rosii, ceapa si usturoi. Mai este folosit si la prepararea painii sau branzeturilor aromate. O regula importanta a bucatarilor spune ca daca o mancare este asezonata cu seminte de dovleac, atunci aroma sa este imbunatatita de adaugarea unei mici cantitati de ulei din seminte de dovleac. Sursa: [Seminte de dovleac].




Ingrediente:
- 2 baghete cu ierburi;
- 4-5 lingurite de sos pesto;
- crema branza Almette;
- 6 felii pancetta;
- germeni de praz (sau de grau);
- 4 felii subtiri de cascaval.
Optional: seminte de dovleac.




Mod de pregatire:
Sectionati painea din lateral dar fara sa o desprindeti de tot. Ungeti felia inferioara cu sos pesto si cea superioara cu crema de branza Almette. Asezati feliile de pancetta, apoi cele de cascaval si la final presarati cu germeni de praz sau cu germeni de grau. Daca va incumetati, puteti amesteca crema de branza cu seminte de dovleac sau cu seminte de susan. Se pot adauga si felii de castravete proaspat.





Enjoy your healthy breakfast!


2 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri