joi, 27 septembrie 2012

Cocktail de morcovi si bulion cu rozmarin

Avand la indemana cateva legume din gradina, m-am gandit sa le folosesc pentru un cocktail rapid, sanatos ce s-ar putea consuma inainte de masa sau in loc de supa. Ori, de ce nu, in loc de cina pentru amatorii de diete, sau specialitati vegan si raw vegan. Sunt si mai multumita de rezultat pentru ca am reusit sa compilez raw cu mirodenii, respectiv am adaugat retetei neprocesata termic si condimente: rozmarin, sare de mare, piper, busuioc si amestec de Indian Masala, astfel ca mi-am indeplinit dorinta arzatoare de a pregati un preparat care sa fie raw si sa contina si condimente.

As putea afirma ca este prima reteta oficiala raw vegan, mult asteptata deorece demult ma pregatesc sa lansez si rubrica cu preparate raw vegan, iar de data aceasta m-am incumetat sa si postez reteta. Iar de azi incolo... la cat mai multe retete vegan!
Dintre ingredientele folosite, am ales sa scriu azi cate randuri despre rozmarin.
Astazi la Stiati ca..., vedeta este Rozmarinul: era considerat o planta sfanta de catre vechii egipteni, greci si romani. Era un simnol al fidelitatii si se considera ca imbunatateste memoria, de aceea, simboliza fidelitatea indragostitilor. Ajuta la pastrarea echilibrului nervos si a circulatiei sanguine, ajuta la surmenaj, de dureri abdominale si de cap, stimuleaza secretia biliara.
Rozmarinul este un condiment clasic al bucatariei mediteraneene, folosit pentru a asezona mielul, vanatul, carnea de porc si de pui. Merge bine cu fructe si legume precum rosiile, dovleceii, fasolea si cartofii. 
Sursa: din cartea mea de Condimente de Anne Iburg.

Ingrediente pentru 2 pahare:
 - 4-5 morcovi mici;
- 1 fir de rozmarin pentru decor;
- 1/2 lingurita Indian Masala;
- sare de mare Himalaya;
- piper rasnitat;
- 1/2 lingurita busuioc uscat;
- 200 ml bulion x 2 pahare;
- 1/2 lingurita rozmarin uscat;
- 2 pastarnaci mici.

Preparare:
Se pun in blender: bulionul, morcovii taiati marunt sau razuiti, pastarnacul razuit, rozmarinul si busuiocul uscat, sare, piper, amestecul de condimente Indian Masala. Porniti blenderul si insistati pana cand  s-au maruntit morcovii si pastarnacul.
La final decorati cu un fir de rozmarin si morcovi.
Daca adaugati mai putin bulion, cam jumatate din cantitate, puteti obtine o pasta aromata cu ingrediente sanatoase pentru un eventual sos la paste sau ca adaos la o supa de legume.

Cocktail de morcovi si bulion
Cocktail de morcovi si bulion
 Si cam asta a fost, un pahar de energie si de sanatate, sa va pregateasca pentru o noua zi de lucru!

2 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri