luni, 13 august 2012

Sandwich cu crema de branza de vaci si chives


Ideal pentru un picnic la iarba verde, pe malul unui lac si servita cu o limonada rece de lime. La fel de potrivita pentru un mic dejun (relativ) rapid, e consistent si savuros.

Stiati ca... Chives este cea mai mica specie din grupa cepelor comestibile? Se gaseste in comert in supermarketuri si se poate cultiva si in gradina proprie. Poate fi folosita in preparatele din peste, cu cartofi si chiar in supe. La gust seamana perfect cu frunzele de ceapa verde, numit arpagic (in romaneste).
Proprietatile sale medicinale sunt similare cu cele ale usturoiului, insa intr-o proportie mai mica. De obicei se serveste in cantitatea foarte mica intr-un preparat.


Ingrediente:
- 2 bucati sandwich/ franzela mare - 

2 franzele 
6 linguri branza de vaci
2 lingurite seminte de susan
6 felii pancetta
parmezan ras
cateva fire de chives
2 rosii de casa, mari, taiate felii
4 ochiuri
2 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
sare si piper


Mod de preparare:

Taiati franzela in doua, dupa care se taie in jumatate. Pregatiti crema de branza de vaci astfel: amestecati intr-un bol branza de vaci cu semintele de susan, sare si piper si taiati o parte din chives, marunt.
 Curatati usturoiul, il taiati marunt si il pisati in mojar. Adaugati usturoiul la crema de branza de vaci si continuati sa amestecati inca putin.


Ungeti feliile cu crema de branza de vaci. Pregatiti o tigaie cu 3-4 linguri de ulei de masline si preparati ochiurile pe care le asezati apoi peste crema de branza de vaci.
Urmeaza feliile de rosii, peste care asezati parmezanul ras si firele de chives taiate in doua. Puneti peste toate si a doua felie de franzela.


Si cam asta a fost! Impachetati sandwichurile si la picnic cu voi!



 Enjoy la maxim!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri