vineri, 13 decembrie 2013

Biscuiti insiropati in hibiscus si crema din lapte condensat


Va promisesem cand am postat ceaiul de hibiscus ca voi reveni cu un desert, desigur la pahar, in care hibiscus sa fie vedeta. Am preparat un sirop de hibiscus cu mirodenii ce au contribuit la deliciul acestui minunat sirop. Am insiropat cativa biscuiti in acest sirop aromat, am pregatit si o crema din lapte condensat cu frisca si zmeura si gata, intr-un timp record am pregatit un desert delicios si parfumat. Crema de dulce de leche se imbina perfect cu zmeura si biscuitii inmuiati intr-un sirop spicy. Siropul de hibiscus se prepara foarte usor si rapid, se pastreaza intr-un recipient de sticla inchis cu dop de pluta, intr-un loc racoros si intunecat. Poate fi folosit la diverse deserturi, pentru insiropat blaturi, presarat pe diferite creme, topping pentru inghetata sau in salata pregatita cu putin otet balsamic si lamaie.
M-am impotmolit putin la denumirea preparatului: oare sa fie un cheesecake la pahar, dulce de leche cu aroma de zmeura, desert la pahar? Hmm... si pentru ca eram cu totul out of inspiration legat de titlul retetei, am descris pe scurt continutul desertului ca sa fie pe intelesul tuturor.


Ingrediente pentru siropul de hibiscus:
- 250 ml apa;
- 2-3 flori hibiscus uscate;
- 2 pastai cardamon;
- 2 buc. ghimbir confiat;
- zeama de la 1 lime;
- 2 linguri de melasa.

Mod de preparare sirop:
1. Apa se pune la fiert intr-o craticioara in care se adauga toate ingredientele.
2. Se lasa la fiert pentru 10-12 minute la foc mediu. 
3. Se retrage de pe foc si se lasa acoperit pana se raceste.
4. Se toarna intr-un recipient de sticla cu dop de pluta.

Inspirat de Playful cooking

Ingrediente pentru crema (doua pahare):
- un pachet biscuiti de 50 de grame;
- 250 ml lapte condensat;
-  35 grame zmeura + pentru decor;
- suc de la o jumatate de lamaie;
- 200 ml frisca lichida;
- tonka razuita (optional);
- fulgi de cocos.

Mod de preparare:
1. Se amesteca laptele condensat cu frisca lichida.
2. Se adauga zeama de lamaie, tonka razuita si zmeura zdrobita.
3. Biscuitii se insiropeaza in siropul de hibiscus, se rup in bucatele si se aseaza in pahar, fiind primul strat al desertului.
4. Se adauga crema peste care se adauga inca un strat de biscuiti insiropati.
5. Se decoreaza cu zmeura, fulgi de cocos si frunze de menta.
6. Se poate pastra la congelator pentru 4-5 ore, ori se poate consuma ca atare tinuta la frigider pentru cateva ore.





Have a biscuit cheesecake!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri