duminică, 16 februarie 2014

Briose cu crema de branza si sos de capsuni


Cu gandul la Sf. Valentin si formele de inimioara din silicon care zac in dulap neatinse de exact un an, am incropit un desert deosebit de gustos cu blat din biscuiti digestivi si crema de mascarpone cu un sos minunat din capsuni. Da, capsuni pe care i-am pastrat de anul trecut la congelator si care inca sunt foarte gustosi si aromati provenind dintr-o sursa de incredere.
Reteta este o readaptare dupa briosele fine cu capsune ale lui Horia Varlan, cu mici modificari ici-colo.
M-am tot gandit cu ce fructe de sezon s-ar potrivi aceleasi briose... Sa aiba aceeasi textura cremoasa si usor de pasat. Ei bine, cred ca ar merge si cu mango, cu banane si categoric cu kiwi. Cand va veni sezonul lor, voi incerca si cu coacaze si afine, eventual o combinatie intre acestea. Hmm, delicios!



Ingrediente:
- 200 grame biscuiti digestivi;
- 2 linguri unt (topit);
- 1-2 linguri miere;
- 1 ou;
- 250 grame mascarpone;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 125 grame zahar (brun);
Pentru sos: 130 grame capsuni, 2-3 linguri de zahar.


Mod de preparare:
1. Biscuiti se zdrobesc intr-un blender si se amesteca cu untul topit si mierea.
2. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pana devine o crema fina, moale.
3. Se adauga esenta de vanilie si oul si se bate in continuare pana la omogenizare.
4. Pentru sos se pun capsunii in blender impreuna cu zaharul si se paseaza.
5. Se pregatesc formele de briose, se adauga cate o lingura de biscuiti zdrobiti si se preseaza bine cu fundul unui pahar.
6. Se adauga cate 2 linguri de crema si apoi cate o lingurita de sos de capsune.
7. Se ia o scobitoare si se amesteca circular crema cu sosul pentru a se obtine efectul spiralat.
8. Se introduc in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
9. Se pot servici reci sau usor caldute cu surplusul de sos de capsune ramas sau cu capsuni proaspeti.







Happy Valentine!


3 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri