marți, 30 iulie 2013

Biscuiti din faina de spelta cu piersici


Sau cum sa faci biscuiti tari dar aromati din faina de spelta ... Cred ca cel mai corect ar fi fost sa-i denumesc "crackers" de fapt.
Cum spuneam in postarea anterioara mi-am propus sa incerc painici, clatite, fursecuri, pizza si toate cele ce se pot prepara din faina integrala. Cu biscuitii n-am avut succesul scontat, n-as zice ca au fost un esec doar ca faina de spelta nu e cea mai potrivita pentru biscuiti, in schimb se pot face crackers excelenti. In locul piersicilor, biscuitii se pot incerca cu caise, cu zmeura sau cu orice fruct din care se poate obtine o pasta densa dar care sa nu fie foarte fluida.
Oricum, zilele trecute am luat niste biscuiti digestivi (cica) fara zahar, dar clar n-aveau nici gust, nici aroma, complet nemancabile, asa ca decat biscuiti fara gust, mai bine "confectionati" acasa din resursele proprii si fara conservanti.


Ingrediente:
- 100 grame faina de orez:
- 250 grame faina alba de grau spelta;
- 85 grame zahar brun;
- 60 grame unt;
- 220 grame pireu de piersici (din aproximativ 3 piersici mici);
- 40 ml lapte de soia;
- un praf de sare roz de Himalaya;
- 1 lingurita pudra de vanilie.
Mod de pregatire:
1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu.
2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa deoparte.
3. Separat se amesteca faina de orez si cea de spelta, praful de copt si sarea.
4. Se incorporeaza compozitia de piersici in amestecul uscat.
5. Dupa incorporarea ingredientelor, se va obtine un blat moale care se poate framanta cu mana.
6. Se poate lasa la frigider pentru o zi sau cel putin 1 ora, intr-un bol acoperit cu o folie de plastic.
7. Pe o planseta se presara faina si se framanta aluatul, dupa ce l-ati lasat sa stea putin la temperatura camerei.
8. Se decupeaza biscuitii cu formele dorite si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.
9. Cuptorul se incalzeste la 175 grade si biscuitii se coc pentru aproximativ 20 de minute.
10. Se servesc cu ceai sau cafea.








Start your morning with spelta biscuits and a good cup of coffee!

Un comentariu:

Asterneti aici sugestii si pareri