luni, 18 noiembrie 2013

Briose cu crema de branza si mure

Combinatie infailibila intre crema de branza si mure. Deasupra unor briose de ciocolata compun un mic dejun desavarsit. Din cand in cand, glazura din crema de unt se poate inlocui cu o crema de branza din mascarpone, crema Philadelphia, branza quark si branza de vaci. Preferabil este sa se inlocuiasca si zaharul cu sirop de agave sau miere sau chiar melasa. Nu strica textura si gustul este incomparabil mai bun cu miere sau cu sirop de artar. Nesperat de gustoase sunt consumate langa o cafea si imperios necesar de combinat crema de branza cu fructe de padure.



Ingrediente pentru 24 briose:
- 150 grame faina spelta;
- 200 grame faina alba;
- 1/2 lingurita sare;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 150 zahar brun;
- 1 plic zahar vanilat;
- 3 oua;
- 160 grame unt;
- 100 ml iaurt;
- coaja de la o portocala;
- 3 linguri cacao pudra.

Ingrediente pentru crema de branza:
- 3 linguri branza de vaci;
- 2 linguri crema branza Philadelphia;
- 100 grame mure + pentru decor;
- 3 linguri miere sau zahar brun.

Mod de preparare:

1. Se amesteca intr-un bol faina, sare, bircarbonat.
2. Intr-un alt bol se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga zahar vanilat.
3. Se adauga unt la temperatura camerei si se mixeaza pana se omogenizeaza.
4. Treptat se adauga faina si iaurtul.
5. Se incorporeaza cacaua si coaja de portocala.
6. Blatul se aseaza in tava pentru briose. Se introduc la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
7. Se lasa la racit pe un gratar si se ung cu glazura.
8. Pentru glazura se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, mure si miere.







Have a blackberry cupcake!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri