vineri, 5 octombrie 2012

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Din nou pancakes pentru ca am ricotta si mere si sunt absolut magnifice clatitele americane cu ricotta, sunt atat de pufoase si de moi, de ti se topesc in gura. Sigur ca in locul merelor se pot adauga afine, coacaze si merisoase, sau orice alte mini-fructe putin acrisoare, dar merele sunt soft, usor dulci si mega-gustoase.
Voi purcede numaidecat la descrierea in detaliu al modului de pregatire, nu inainte insa de a va relata in cateva randuri despre nucsoara, una din ingredientele folosite in reteta.
Stiati ca... Nuscoara este folosita pentru a asezona orice mancare sarata: pireu, sufleu de spanac sau de conopida, toate acestea avand o aroma mai buna cu putina nuscoara. Este folosita si in cremele de branza si la dulciuri precum crema de zahar ars, budincile, compoturile de fructe, punchurile si prajiturile de Craciun.
Nucsoara este un condiment care se foloseste doar in cantitati foarte mici, preferabil a se presara putin, pentru ca altfel mancarea poate avea un gust neplacut. Isi pierde aroma cand este incalzita, de aceea mancarurile trebuie condimentate doar dupa ce au fost preparate.


Ingrediente:
- 250 grame branza ricotta;
- 2 oua mari, batute;
- 23 grame unt nesarat;
- 150 ml lapte;
- 150 ml iaurt grecesc;
- 1 lingura de zahar brun;
- zeama de la o lamaie;
- 1/2 lingurita nucsoara, proaspat macinata;
- un varf de cutit sare;
- 90 grame faina alba bio;
- 2 mere mari, curatate si rase;
- o lingurita ulei de cocos.

Mod de preparare:
Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti lamaia si adaugati merele in zeama de la lamaie, lasati putin deoparte pentru ca intre timp aveti altceva de facut.
Pregatiti intr-un bol branza ricotta si ouale batute si cu un tel amestecati pana devine o pasta omogena. Se adauga untul, zaharul, sarea si nucsoara si continuati sa amestecati bine de tot. Puneti cate putin din faina, amestecand continuu pana se combina bine cu restul ingredientelor. Adaugati merele si zeama de lamaie si omogenizati compozitia. Puteti adauga si o jumatate de lingurita de scortisoara. Lasati deoparte aluatul timp de o ora. Daca vreti sa fie mai dulce, puteti adauga 2 sau 3 linguri de zahar, dar nu mai mult.
Puneti o tigaie antiaderenta pe foc si adaugati uleiul de cocos, lasand la foc mediu. Dupa ce s-a incins uleiul, adaugati cu polonicul din aluat, lasati pe o parte pana ies bule si apoi intoarceti cu ajutorul unei palete.
Apple ricotta pancakes

Apple ricotta pancakes
Apple ricotta pancakes

Apple ricotta pancakes
Apple ricotta pancakes

Apple ricotta pancakes
Veti obtine aproximativ 15-18 bucati de clatite, depinde cat de mari le faceti, recomandabil sa adaugati in tigaie o jumatate de polonic.
Se servesc calde, cu sau fara sirop de artar sau miere, oricum sunt deosebit de savuroase.

Savurati deci... la maxim!

2 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri