marți, 11 februarie 2014

Deliciu la pahar - Nutella cu crema de branza


N-am disparut, n-am abandonat doar am avut o perioada mai dificila insa incep sa revin cu pasi marunti pe valurile culinare si sa ma bucur din nou de gusturi si arome.
De prima data cand am vazut reteta la tv, mi s-a parut un desert genial pentru ca se pregateste foarte rapid cand ai musafiri pe neasteptate si contine nutella care este pe placul tuturor, deci clar succesul lui este garantat. Ingredientele nu sunt sofisticate, timpul de pregatire este cel mai scurt posibil si se poate decora dupa preferinte: fursecuri, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata, zmeura, capsuni, orice va place cu nutella.
Inutil sa mai spun ca imi era imposibil sa nu o incerc devreme ce forma de prezentare este cea pe care o prefer eu, adica la pahar. Vesnicele esente la pahar, slabiciunile mele.



Ingrediente:
- 1 borcan de nutella (la 400 grame);
- 1 cutie crema de branza sau mascarpone (200 grame);
- 2 linguri de brandy sau cafea racita;
- 200 grame frisca lichida;
- 1/2 lingurita chai latte;
- pentru decor: fulgi de migdale, tonka razuita (optional).

Mod de pregatire:
1. Nutella se amesteca usor cu crema de branza.
2. Se adauga in compozitia cremei obtinute, lichior sau cafea.
3. Frisca se bate spuma si se adauga la final chai latte.
4. Crema se amesteca cu grija cu frisca. Omogenizarea nu trebuie sa fie perfecta ca sa se pastreze usor firisoare albe de la frisca pentru un aspect mai interesant.
5. Crema astfel obtinuta se aseaza in pahare iar deasupra se presara cu fulgi de migdale prajite putin intr-o tigaie.
6. Optional se poate razui tonka.




Have a cup of spicy nutella!

2 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri